Makkelijke vegetarische paella met krokante halloumi

Wat heb je nodig om deze makkelijke vegetarische paella voor 2 personen te maken? Wil je meer porties? Pas de hoeveelheden eenvoudig aan!

200 gr. Halloumi

1 ui

1 paprika

1 tomaat

50 gr. doperwten

1/2 citroen

1 teentje knoflook

1 tl paprikapoeder

200 gr. risotto rijst

12 tl gemalen kurkuma

10 gr. verse bladpeterselie

1 rode spaanse peper

2 lenteuitjes

1 blokje groentebouillon

2 el olijfolie

naar smaak peter en zout

Bereidingswijze voor deze makkelijke vegetarische paella 

Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de paprika in stukjes. Verwijder het vruchtvlees uit de tomaat en snijd deze in blokjes. Snijd de peper, verwijder de zaadjes (hoe meer zaadjes je erin laat, hoe pittiger het wordt) en snijd de lente-ui in dunne ringetjes.

Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak hierin de ui, knoflook, lente-ui, peper, paprikapoeder en kurkuma. Voeg de risottorijst toe en bak kort mee.

Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Schenk 280 ml water erbij en roer goed door. Breng aan de kook en zet het vuur laag, zodat de risotto tegen de kook aan kan garen in 10 tot 14 minuten. Roer af en toe om te voorkomen dat de risotto aanbakt.

Snijd de halloumi in blokjes en bak ze in een grillpan of een gewone pan met een klein beetje olie in 6 tot 8 minuten goudbruin en krokant. Houd de halloumi warm tot het serveren.

Haal de pan van het vuur, voeg de doperwten toe en dek de pan af met een deksel. Laat de doperwten in 5 minuten gaar stomen.

Snijd de peterselie fijn en roer een deel door de paella. Gebruik de rest als garnering. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de paella met de halloumi en partjes citroen.

Geverifieerd door MonsterInsights