Calorieën tellers

Om af te vallen is het niet alleen belangrijk om te weten hoeveel calorieën je binnen krijgt ,maar ook wil je weten hoeveel calorieën je er minimaal nodig hebt. De minimale hoeveelheid calorieën is nodig voor de werking van je organen. En dan met namen je hersenen. Die gebruiken in rust namelijk zo een 20 tot 25% van je energie.

Ook is het zo dat wanneer je structureel en/of te lang te weinig calorieën binnen krijgt je lichaam dan in spaarstand gaat. Dat betekent dat je lichaam zuinig aan gaat doen met de beperkte energie die hij voorhanden heeft. Wanneer je dan dus weer normaal gaat eten kom je weer aan, en zelfs sneller en meer dan daarvoor. Het wel bekende jojoën.

Hieronder heb ik een aantal calculatoren voor je verzameld waar je voor jezelf kan bepalen wat voor jou de ideale calorie inname kan zijn.

In de eerste, de calorieënteller, kan je berekenen hoeveel calorieën je nodig hebt om gewicht te behouden, te verliezen of aan te komen.

Daaronder kan je je BMR berekenen. Met je BMR weet je hoeveel calorieën je lichaam minimaal nodig heeft om in rust te kunnen functioneren. Minder calorieën zorgt voor het jojo effect. Je lichaam heeft namelijk energie nodig om te ademen, je hart te laten kloppen, je hersenen te laten functioneren en alles wat er in je lichaam gebeurt. En niemand is in principe altijd de hele dag in rust, je verbruikt altijd meer energie dan je BMR.

Dan kan je ook nog kijken naar je BMI, daar heb je vast wel eens van gehoord. Een BMI tussen de 20 en 25 (in sommige onderzoeken wijkt dit iets af) noemt met gezond.

Let wel, al deze getallen zijn maar richtlijnen. Elk lichaam werkt immers anders. Zo hadden bijvoorbeeld Arnold Schwarzenegger en Danny Devito tijdens de opnamen van de film Twins dezelfde BMI.

Calorieënteller
Imperial
Metrisch
Basisinformatie
jaren
kg
cm
Activiteitsniveau
Je resultaten:
Doel calorie inname per dag:
0
Gender: Male Female

Calculate BMI

BMI

Normal

Kg
Cm
Geverifieerd door MonsterInsights